skip to Main Content
Om livet på den spanska solkusten
Malagas Bästa Stråk – Calle Larios

Malagas bästa stråk – Calle Larios

Calle Larios är Fina Gatan i Malaga, med shopping och restauranger. Den börjar vid hamnen och går till Plaza Constitucion och är en del i det stora nätet av gågator. Du kommer att hamna här förr eller senare. Är det inte för mat eller shopping blir det vid den spektakulära julskyltningen, påskparaderna eller sommarens festival. I september fungerar gatan som en catwalk under Larios  Malaga Fashion Week.

Svenskt och spanskt

Här ligger de stora märkena som Victoria´s Secret, Swarovski och Desigual, men också svenska And other stories. Rent allmänt är det bra priser på framförallt smink och skor här. Många ställen har öppet sent på kvällarna, vilket gör att kvarteren i centrum lever långt in på småtimmarna. Varma, mörka nätter med sorlet från människor i alla åldrar skapar en väldigt mysig och trygg stämning.

En gata med en stolt historia och fina fastigheter

Gatan invigdes ursprungligen 1891. På den här tiden var det två familjer som dominerade i Malaga, Quesadas och Larios. Eftersom de allmänna medlen på motsvarande 6 000 Euros inte räckte så långt, hjälpte Larios till med finansieringen. Detta var en pampig gata där lägenheterna hade rinnande vatten och ofta två badrum per hushåll. Det var unikt. Idag ligger kvadratmeterpriset på runt 30 000 kronor i staden, för de attraktiva äldre husen i de gamla kvarteren närmar det sig 45 till 50 000 kronor. Rena fyndet alltså för härdade stockholmare och andra svenskar?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top