skip to Main Content
Om livet på den spanska solkusten
I Neandertalarnas Vardagsrum

I neandertalarnas vardagsrum

I La Araña strax öster om Malaga finns lämningar från våra förfäder som vandrade här på jorden för 3,5 miljoner år sedan. Det är mäktigt att besöka grottorna de bodde i och få höra om deras liv. På museet visas kvarlevor, verktyg och avgjutningar av deras fotspår till och med.

Grottor värda ett besök

Mänskligheten föddes i Afrika, men i samband med vulkanutbrott i Italien och de östra delarna av Medelhavet överlevde bara de som hade tagit sig upp till den Iberiska halvön, Spanien. Det menar en del forskare, samtidigt finns andra som säger att det fortfarande är oklart vad som hände. I vilket fall, på Yacimientos Arqueológicos de la Araña, finns duktiga guider och ett museum som verkligen är värt ett besök. Det ligger mitt emot en cementfabrik (!) på en bergstopp nära stranden.

Neandertalarna utanför Malaga

Grottorna är på samma sida som fabriken (googlar du en vägbeskrivning är det där du hamnar) men för att besöka grottorna måste du ha sällskap av en guide. Du kan ta ett dopp i havet efteråt eller äta något på en chiringuito, (bar, enklare restaurang) vid stranden.

Museets webbplats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top